2017. november 30.

Ricottás, húsos cukkinitekercsek


Az Instagramon megláttam egy ételfotót, a többi jött magától... Magamnak diétásan, azaz magában készítettem, az ÉP adagját krumplipüré ágyra sorakoztattam.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 saláta cukkini
30 dkg darált sertés lapocka
10 dkg szarvasi ricotta
1 gerezd fokhagyma, reszelve
mokkáskanálnyi magos mustár
teáskanálnyi morzsolt oregánó
pici olívaolaj
20 g frissen reszelt parmezán
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
a tálaláshoz apró parmezán forgácsok és kevés aprított petrezselyemzöld


A cukkinit megmosom és uborkagyaluval hosszában vékonyan felszeletelem. A szeleteket sózom, borsozom és egymás mellé sorakoztatom. Ameddig a sótól picit puhulnak – hogy könnyebb legyen őket feltekerni – elkészítem a tölteléket: egy keverőtálban összedolgozom a darált húst a ricottával, sóval, borssal, oregánóval, a reszelt fokhagymával, meg a magos mustárral (utóbbi el is hagyható, de én mostanában rá vagyok kattanva a saját készítésű magos mustáromra, amibe lehet, teszek belőle J ) Minden szelet cukkinire kenek egy vékony réteget a húsos masszából, feltekerem, majd kevés  olívaolajjal kikent sütőtálba sorakoztatom. Ha megtelt a tál, meglocsolom pár csepp olívaolajjal, megszórom kevés parmezánnal és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg picit megpirul (azaz kb. 25-30 percig). A sütőből kivéve forgácsolok rá még kevés parmezánt, megszórom kevés aprított petrezselyemmel és azonnal tálalom.
A kevésbé diétás változathoz a kikent sütőtál aljába simítotok egy ujjnyi réteg (maradék) krumplipürét, abba állítom a cukkini tekercseket, majd megsütöm. 

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.