Megsütöttem
a szinglik hedonista pizzáját. Egyszemélyes adag, minden földi jóval
megpakolva. Dagasztás nélküli kenyértésztából készült és az új kedvencembe, a Smart Chef szakácsrobotban sült.
Hozzávalók
egy pizzához:
10 dkg liszt (00-ás lenne a legjobb, de BL55-ből, vagy BL80-ból is működik, mivel hosszan kelesztett a tésztája)
4 g (parajdi) só
2 g szárított élesztő
10 dkg liszt (00-ás lenne a legjobb, de BL55-ből, vagy BL80-ból is működik, mivel hosszan kelesztett a tésztája)
4 g (parajdi) só
2 g szárított élesztő
1
evőkanál olívaolaj
maximum
0,8 dl víz
a pizzára:
kb. 1 dl (házi) fűszeres paradicsomszósz
a pizzára:
kb. 1 dl (házi) fűszeres paradicsomszósz
morzsolt
oregánó (vagy pizzafűszer)
pár
levél friss bazsalikom
100
g szarvasi mozzarella (lében)
4-5
vékony szelet sonka (serrano, vagy fekete erdei)
1
marék rucola
pár
csepp olívaolaj
A sót elkeverem a liszben, majd a szárított
élesztővel is hasonlóan járok el. Apránként hozzáadom a vizet, majd az olajat
és csak annyira dolgozom ki a tésztát, hogy a liszt átnedvesedjen, NEM kell
dagasztani!
Tálban, tiszta konyharuhával letakarva, huzatmentes helyen pihentetem a tésztát 8-12 órát (mint a dagasztás nélküli kenyeret szoktam), majd lisztezett felületen kilapogatom (vagy nyújtófával kinyújtom) akkorára, hogy beleférjen a Smart Chef tartályába. Egy akkora darab (kerekre vágott) sütőpapírra helyezem, ami kb 10 centivel túllóg a pizza szélein, mert ennek köszönhetően tudom majd kivenni a kész pizzát a gépből.
Kibontok egy csomag mozzarellát, széttépkedem és szűrőbe teszem pár percre, hogy a benne lévő savó ne áztassa majd el a pizzámat.
Megkenem a pizza tésztát (házi) fűszeres paradicsomszósszal (kevésbé tudatos házitündérek kenhetik bolti ketchuppal), megszórom morzsolt oregánóval, teszek rá pár levél bazsalikomot és eloszlatom rajta a tépkedett mozzarellát. Beteszem a pizzát a gépbe, a MENÜ gombot addig tartom lenyomva, míg a PIZZA program nem világít, majd a START gombot megnyomva, elindítom a programot. Lejártakor kiveszem a gépből a pizzát, teszek rá pár szelet sonkát, egy marék rucolát és meglocsolom az egészet pár csepp extra szűz olívaolajjal.
Dorka lányommal készítettünk egy videót is a pizza sütésről:
Tálban, tiszta konyharuhával letakarva, huzatmentes helyen pihentetem a tésztát 8-12 órát (mint a dagasztás nélküli kenyeret szoktam), majd lisztezett felületen kilapogatom (vagy nyújtófával kinyújtom) akkorára, hogy beleférjen a Smart Chef tartályába. Egy akkora darab (kerekre vágott) sütőpapírra helyezem, ami kb 10 centivel túllóg a pizza szélein, mert ennek köszönhetően tudom majd kivenni a kész pizzát a gépből.
Kibontok egy csomag mozzarellát, széttépkedem és szűrőbe teszem pár percre, hogy a benne lévő savó ne áztassa majd el a pizzámat.
Megkenem a pizza tésztát (házi) fűszeres paradicsomszósszal (kevésbé tudatos házitündérek kenhetik bolti ketchuppal), megszórom morzsolt oregánóval, teszek rá pár levél bazsalikomot és eloszlatom rajta a tépkedett mozzarellát. Beteszem a pizzát a gépbe, a MENÜ gombot addig tartom lenyomva, míg a PIZZA program nem világít, majd a START gombot megnyomva, elindítom a programot. Lejártakor kiveszem a gépből a pizzát, teszek rá pár szelet sonkát, egy marék rucolát és meglocsolom az egészet pár csepp extra szűz olívaolajjal.
Dorka lányommal készítettünk egy videót is a pizza sütésről:
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.