2017. november 3.

Paradicsomszószban sült mozzarellás padlizsán


A padlizsán – paradicsom – mozzarella remek hármast alkot, együtt összesütve valami mennyei. Egyszemélyes adagokban elkészítve lehet meleg előétel, vagy  kényeztető, húsmentes szingli vacsora. 

Hozzávalók 2 adaghoz:
2 kisebb padlizsán
fél dl olívaolaj
2 dl házi paradicsomszósz (ennek hiányában 1 konzerv hámozott paradicsom, 1 fej (salotta) hagyma, 2 gerezd fokhagyma és 1 ek szárított, morzsolt oregánó)
100 g szarvasi mozzarella (lében)
pár szál friss kakukkfű
só és frissen őrölt bors

A padlizsánt megmosom, végeit levágom és nem túl vékonyan felszeletelem, sózom, borsozom, majd a szeletek mindkét oldalát, forró serpenyőben, kevés olívaolajon pirulásig sütöm. Kiveszem és melegen tartom ameddig felszeletelem a mozzarellát, amit igyekszem annyi szeletre vágni, mint a padlizsánt (erre a feladatra a tojás szeletelőhöz hasonló, de nagyobb, mozzarella szeletelő hárfám szoktam használni).
Kevés olívaolajjal kikent sütőtálba öntöm a fűszeres, házi paradicsomszószom (ennek hiányában összeturmixolok 1 konzerv hámozott paradicsomot, 1 fej aprított (salotta) hagymával, 2 gerezd reszelt fokhagymával és 1 ek szárított, morzsolt oregánóval). Tetőcserépszerűen elrendezem benne a padlizsán és mozzarella szeleteket, megszórom friss kakukkfűvel és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. fél órát sütöm. Azonnal tálalom.


Ötlet: egy régi Kreatív Konyha receptkártya.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.