2017. november 24.

Paradicsomos penne füstölt pizza mozarellával


Füstölt pizza mozarella fan vagyok. Ha boltba megyek, mindig a sajtos pult fele kanyarodok és ha van füstölt pizza mozarella csücsök (azaz sajtvég), azt elhozom és úgy, magában elmajszolom. Más sajtoknál kerülöm a sajtvéget, de ennek ez a legfinomabb része J
Néha kérül ételbe/ételre is, egy egyszerű paradicsomos tésztát is fel lehet vele dobni.
Ez a világ legegyszerűbb tésztaétele, olyankor vetem be, ha hazaérve 20 percen belül gyorsat, finomat és meleget szeretnénk enni.  A penne esetleges választás, bármilyen tészta bevethető, ami jól felveszi a szószt.

A „recept” egyszerű: négy főre egy csomag  (fél kg)  tésztát, enyhén sós vízben al dente-re főzök. Leszűröm és beleteszem abba az edénybe, amiben felmelegítettem 4 decit a házi, fűszeresparadicsom szószomból. Jól összekeverem, elzárom alatta a tüzet és magára hagyom úgy 3 percig, közben megterítek. Reszelek rá szarvasi füstölt pizza mozzarella sajtot, iszunk hozzá egy pohár vörösbort és kerek a világ. 

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.