2017. november 8.

Smart Chef 7in1, a szakácsrobot, avagy a tökéletes konyha negyed négyzetméteren


Ej, de sokszor kívántam, hogy „bárcsak létezne egy olyan kütyü, mely úgy főzne, hogy közben nem kell mellette állnom és kevergetnem, hiszen annyi mindent csinálhatnék helyette”... és íme, itt a legújabb szakácsrobot, a Vegital Smartchef, a 30 programmal rendelkező 7 az 1-ben készülék!
Rizsfőző, pároló, lassúfőző (slow cooker), joghurtkészítő, lekvárfőző, grill és többféle sütő funkciója van, mely lehetővé teszi számomra, hogy minimális idő és energia befektetéssel készíthessek különféle ételeket olyan napokon, amikor nincs időm sok időt tölteni a tűzhely mellett, vagy olyankor, amikor fontos, hogy minél kisebb energia és idő befektetéssel friss étel kerüljön az asztalra és a mosogatásra se kelljen sok időt szánni.


A kis alapterületű konyhámban van ugyan sütő, de egy rizsfőző, egy olajsütő, egy gőzölő-pároló készülék, grill, lassú főző, és még egy joghurtkészítő is egyszerűen nem fér el, pedig mindegyikre szükségem lenne...
A megoldás számomra a Smart Chef 7in1 szakácsrobot, „aki” mindössze negyed négyzetméternyi helyet foglal el, és a nyári nagy melegben sem fogok hőgutát kapni mellette, egyszerűen kiteszem a teraszra és nem fűtöm feleslegesen a konyhát.

A készülék könnyű, kis helyet foglal, vihetem magammal nyaralni, ugyanúgy elfér a gyerek kollégiumi szobájába, vagy egy zsebkendőnyi albérletbe (a nagyobb konyhákban is jól megállja a helyét, naná!).
A tisztítása sem okoz gondot, a tapadásmentes réteggel ellátott 4,5 liter űrtartalmú edény és az átlátszó üvegtető könnyedén tisztává varázsolható egyszerű mosogatással, áttörléssel.

Hidd el, tudom, miről beszélek, minden nap használom. Ebben sütöttem a legfinomabb tükörtojást reggelire, készült már benne frittata, hamburger húspogácsa, sült gomba, parmezános cukkini, levesek (a savanyú káposztás bablevesről még videó is készült), pörkölt, töltött káposzta, kuglóf, sültek, pizza, ázsiai étel és még mi minden. Ha magunk vagyunk, csak ebben főzök.