Gyakorlatilag minden nap használom a Vegital SmartChef szakácsrobotot, általában
abban készül az ebéd. Gyors, hatékony és kényelmes! Ez az ázsiai ihletésű zöldséges,
rizstésztás kacsamell 10 perc alatt elkészült benne.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
20 dkg kacsamell filé, bőrétől megszabadítva
20 dkg kacsamell filé, bőrétől megszabadítva
3 + 2 evőkanál sötét szójaszósz
2 közepes méretű sárgarépa
2 db kápia paprika
1 fej lilahagyma
250 g barna csiperke gomba
1 kis fej fokhagyma, zúzva
ujjnyi darab gyömbér, reszelve
chili pehely, ízlés szerint
1 ek szezámolaj
1 evőkanál fehér és fekete szezámmag keveréke
20 dkg rizstészta (szélesmetélt)
koriaderzöld, aprítva (tálaláshoz)
A kacsamell filét kis csíkokra vágom és 3 evőkanálnyi szójaszószba pácolom legalább 1 éjszakára. Másnap sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből a húst és előkészítem a többi alapanyagot, hogy minden a kezem ügyében legyen, mert maga az étel 8-10 perc alatt elkészül, ezalatt már nincs idő hámozni, aprítani, reszelni.
Meghámozom a zöldségeket, majd a répát lereszelem a reszelő nagy lyukú oldalán, a hagymát csíkokra vágom, a gombát tojás szeletelővel felszeletelem, a gyömbért lereszelem, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a chilipehyhet, szezám olajat és szójaszószt is a gép közelébe készítem.
Vizet forralok, leöntöm vele a rizstésztát, majd 5-6 perc elteltével megkóstolom és ha már puha, leszűröm és a gép közelébe készítem azt is.
A kacsamell filét kis csíkokra vágom és 3 evőkanálnyi szójaszószba pácolom legalább 1 éjszakára. Másnap sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből a húst és előkészítem a többi alapanyagot, hogy minden a kezem ügyében legyen, mert maga az étel 8-10 perc alatt elkészül, ezalatt már nincs idő hámozni, aprítani, reszelni.
Meghámozom a zöldségeket, majd a répát lereszelem a reszelő nagy lyukú oldalán, a hagymát csíkokra vágom, a gombát tojás szeletelővel felszeletelem, a gyömbért lereszelem, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a chilipehyhet, szezám olajat és szójaszószt is a gép közelébe készítem.
Vizet forralok, leöntöm vele a rizstésztát, majd 5-6 perc elteltével megkóstolom és ha már puha, leszűröm és a gép közelébe készítem azt is.
Áram alá helyezem a Smart Chef szakácsrobotot és a „Menu” gombot addig nyomom, míg a kijelzőn a piros fény a „BROWN” (barnít, pirít) programon világít. Megnyomom a „START” gombot, ezzel el is indul a gép felfűtése. Beleöntöm a tartályába a kacsamellet páclével együtt és 2-3 percig kevergetve pirítom, közben a gép fedelét nem hajtom le, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Mivel apróra van csíkozva, a kacsamell hamar puhul, nem érdemes kiszárítani, így mikor még van alatta pici lé, már adom is hozzá a sárgarépát. Elkeverem, majd hozzáadom a kápia paprikát, utána a hagymát. 1 perc elteltével mehet hozzá a fokhagyma, a gyömbér és a chili pehely (vagy friss chili), elkeverem és további egy perc elteltével hozzáadom a rizstésztát is. Öntök rá szezámolajat, és szójaszószt, szórok rá szezámmagot és jól összekeverem az egészet. További egy perc elteltével el is készült az étel, lehet tálalni!
Tálaláskor megszórom aprított koriander zölddel, és némi durvára aprított,
pirított földimogyoró is illene hozzá, már csak a textúrája miatt is. Nálunk ez
elmaradt, mivel ÉP nem szereti...
Az étel elkészítésekor készítettem egy telefonos videót is, nézzétek el nekem a minőségét, legközelebb ígérem, állványra teszem a telefont!
Az étel elkészítésekor készítettem egy telefonos videót is, nézzétek el nekem a minőségét, legközelebb ígérem, állványra teszem a telefont!