Kedvenc padlizsános-paradicsomszószos-sajtos íztrióm ezúttal rakott egytálétel formájában. Klasszikus fogás imádott Szicíliámból.
Hozzávalók 4 főre:
3 darab padlizsán
800 g paradicsomkonzerv (fele passata di pomodoro, fele
aprított hámozott paradicsom)
1 csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
1 kis csokor friss bazsalikom
3 darab szarvasi mozarella
100 g frissen reszelt parmezán
só
étolaj
A padlizsánokat megmosom, a végeiket levágom. Éles késsel
hosszában kb. 1 cm-es szeletekre vágom és besózom. Lereszelem a parmezánt, 2
mozzarellát felkockázok és egyet felszeletelek. Elkészítem a mártást is. Ehhez
kevés olívaolajon megfuttatom a felkarikázott zöldhagymát, rádobom az elkapart
fokhagymát, hozzáadom a paradicsomkonzerveket meg egy pici sót, és közepes
lángon gyakori kevergetés mellett kb. a 2/3-ára befőzöm.
A padlizsánszeletekről konyhai törlőpapírral alaposan
leitatom a nedvességet. Egy serpenyőben 4 ujjnyi étolajat forrósítok és aranysárgára sütöm mindkét oldalukat. Több
réteg törlőpapírt odakészítek, és rásorolom a megsült szeleteket, a tetejükről
is azonnal leitatom az olajat.
Bűvös szakács recept alapján.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.