2017. november 22.

Könyvajánló: Jamie Oliver – Karácsonyi receptek


Tudod már mit főzöl Karácsonykor? Mármint a halászlé-mákos gubán kívül. Nekem már körvonalazódik a menü és idén eldöntöttem lazábbra veszem a figurát. Az lesz a cél, hogy kevesebb munkával, jó tervezéssel olyan menüt alkossak, mely méltó az ünnephez, mégsem kell naphosszat a konyhában robotolnom miatta. Jó inspiráció ehhez Jamie Oliver most megjelent könyve is, a Karácsonyi receptek.

„Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található. Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen. Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem, minden évben újra meg újra előveszed majd.
Boldog karácsonyt neked és tieidnek, tőlem és enyéimtől”  
 

Jamie Oliver nyolcéves korában kezdett főzni a szülei vendéglőjében, a Cricketersben, az essexi Claveringben. Tanulmányai befejezése után szakácsként kezdett dolgozni, így került a londoni River Caféba, ahol egy televíziós produkciós vállalat felfedezte és 1999-ben elkezdődött televíziós és szakácskönyves karrierje „A pucér szakács” című sorozattal. Azóta világjelenséggé vált! Létrehozta a Fifteen nevű vendéglőt Londonban, megreformálta az iskolai étkeztetést Nagy-Britanniában és forradalmasította az otthoni főzési szokásokat. Jótékonysági tevékenységével az ennivaló által igyekszik jobbá tenni az emberek életét, ennek szellemében működteti a Fifteen vendéglői hálózatot, amelyben munkanélküli fiatalokat oktatnak a vendéglátó szakmára és kínálnak nekik munkát, de ugyancsak jótékonysági alapon tartja fenn a Ministry of Food központokat, ahol az emberek a főzés alapjait sajátíthatják el. Milliókat tanított meg arra, hogy jó minőségű alapanyagokból főzzenek friss és finom ételeket otthon.
Jamie állította össze a középiskolai szakoktatás számára Az otthoni főzés alapjai nevű tantárgy tananyagát, és ő hozta létre a Konyhakert Projektet, az új élelmiszer-oktatási programot az általános iskolás gyerekek számára. Sikeres vállalkozásai közé tartoznak a Jamie’s Italian és a Union Jacks vendéglők, valamint számos kulináris és egyéb termék.
Írásai megjelennek Nagy-Britanniában és szerte a világon, többek között a saját, Jamie’s Magazine című lapjában (melynek magyar változata is van).
Legnépszerűbb könyve, a Jamie 30 perces kajái minden idők leggyorsabban bestsellerré váló könyve lett Nagy-Britanniában a nem szépirodalmi kategóriában. Jamie Londonban és Essexben él családjával, feleségével (Jools) és öt gyermekével.

Jamie Oliver – Karácsonyi receptek
Park Könyvkiadó
2017
408 oldal
7500.-Ft


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.