Évek
óta a forralt borhoz való fűszerkeveréket is magam készítem. Nem kell hozzá
semmi extra, csak egy jól működő, fűszerőrlővé avanzsált kávédaráló és egy
szita. A kávédarálóm nem őrli porrá az összes fűszert, maradnak benne szemcsés
darabok is, de őrlés után át szoktam szitálni. A por része megy a
mézeskalácsba, a szemcsés-darabos része pedig a forralt borba.
Hozzávalók:
8 rúd fahéj
8 rúd fahéj
25
db szegfűszeg
20
szem szegfűbors
12
szem zöld kardamom
4
csillagánizs
2
mokkáskanálnyi koriandermag
2
teáskanál őrölt gyömbér
negyed,
frissen reszelt szerecsendió
Kávéőrlőbe, vagy fűszerőrlőbe teszem a
hozzávalókat és megőrlöm. Átszitálom és a szemcsés-darabos részét használom a
forralt borhoz (a por részét mézeskalácshoz). Jól záródó fűszertartóban, vagy
kis csatos üvegben, sötét helyen tárolom felhasználásig.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.