2017. december 13.

Könyvajánló: Bereznay Tamás – Egyserpenyős receptek


Bereznay Tamás séf, a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadója, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetője, a Hentesek című főzőműsor házigazdája, és számos, hazánkban, de külföldön is ismert szakácskönyv szerzője. Ő az, aki azért kreál recepteket és ír szakácskönyveket, hogy ezzel örömet okozzon az embereknek, most például legújabb szakácskönyvével teszi ezt, az Egyserpenyős receptekkel.
Mi kell ahhoz, hogy jóízű ételeket készítsünk egy serpenyőben? Elsősorban nyilván egy jó serpenyő, vágódeszka, kés, no meg az az ötven ínycsiklandó recept, ami az Egyserpenyős receptekben olvasható.

Tamás megint biztosra megy, nem számít, hogy tétova kezdők, vagy szuperhaladók vagyunk a konyhában, a hagyományos vagy a különleges ételekre esküszünk. Legújabb kötetében éppúgy megtalálhatók a levesek az erdélyi csorbától a Tom Kha levesig (és tényleg! Miért ne főzhetnénk levest serpenyőben?), mint a főételek, legyenek azok mediterrán, vagy magyaros ihletésűek.
A könyv letisztult, minden oldalpáros egy recept-egy fotó. Semmi plusz szöveg, csak a jól követhető recept párosítva egy étvágygerjesztő fotóval. A kedvenc burekemre hajazó sertéshúsos rétes-tekercset már ki is próbáltam.

Bereznay Tamás – Egyserpenyős receptek
BOOOK KIADÓ KFT
2017
107 oldal
4990.- Ft