2017. december 31.

Hot-dog copf, leveles tésztából


Ha Szilveszter, akkor virsli, mustár-torma, meg jó eséllyel leveles tészta! Ezt a hod-dog copfot 10 perc összedobni, 20-25 perc alatt kisül és az sem baj, ha langyosan, vagy netán kihűlve kerül asztalra. Annyira finom, hogy kikiáltottam a 2017-es Szilveszter legjobb party-falatkájának!

Hozzávalók kb 6 szelethez:
1 csomag friss leveles tészta (a sütőpapírra tekert fajta)
4 db frankfurti virsli
2 teáskanál mustár
2 teáskanál reszelt torma
5-6 db 
szarvasi füstölt pizza mozzarella snack
4 szelet gépsonka
3 evőkanál ropogós sült hagyma
1 tojás a kenéshez
szezámmag a szóráshoz

A leveles tésztát letekerem, sütőpapírostól tepsire helyezem (így már nem kell mozgatni, ha betöltöttem)
. A közepére teszek egymás mellé 4 db virslit, ezeket megkenem mustárral és tormával. Rájuk teszem a szarvasi füstölt pizza mozzarella snack rudacskákat, ezekre teszem a félbehajtott gépsonkát, annak tetejére a ropogós sült hagymát. A tészta szabadon lévő részein derelyevágóval srégen párhuzamos bemetszéseket készítek. A tészta végeit ráhajtogatom a töltelékre és felváltva, egyet jobbról – egyet balról, a tésztacsíkokat ráhajtogatom a töltelékre. Egy felvert tojás sárgájával megkenem a virslis copf tetejét és betolom a 220 fokos sütőbe, ahol kb. 20-25perc alatt aranybarnára sül. Felszeletelés előtt hagyom langyosra hűlni, majd 2 ujjnyi vastagra szeletelve tálalom. Kezdődhet a szilveszteri party! BÚÉK!

Az ötlet innen származik, -1:25-nél kezdődik a virslis copf készítése.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.