A
mézeskalács fűszerkeveréket is magam készítem. Van egy jól bevált
fűszer-kombinációm, amivel igazán ellenállhatatlan lesz a mézeskalácsom, de
rendszerint belekeverem a forralt bor fűszerkeverék készítésénél keletkező, a
szitálás után maradó porított részt is.
Hozzávalók:
2 evőkanál őrölt gyömbér
2 evőkanál őrölt gyömbér
3
evőkanál őrölt fahéj (szeretek bele tenni ceyloni és cassia fahéjat is)
1
teáskanál őrölt szegfűbors
1
frissen reszelt szerecsendió
1
csapott teáskanál őrölt kardamom
1
teáskanál őrölt szegfűszeg
1
csapott mokkáskanál őrölt csillagánizs
Késes robotgépbe, vagy fűszerőrlőbe teszem a
hozzávalókat és alaposan összekeverem. Jól záródó fűszertartóban, sötét helyen
tárolom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.