Régen frissen ropogtattuk a vajas kenyérhez, a levelét haza
sem vittem a piacról. Pár éve felfedeztem a reteklevél krémlevest (sokkal finomabb,
mint amennyire szép!), majd a reteklevél pestót, tavaly pedig már pácoltam is,
most köret lett belőle. Egy jó érett kecskesajttal magában is jó lenne.
Egyszerű, nagyszerű. Sült retek.
Hozzávalók 2-3 főre, köretnek:
2 csomó hónapos retek
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehér balzsamecet (vagy frissen facsart citromlé)
só és frissen őrölt bors
2 csomó hónapos retek
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehér balzsamecet (vagy frissen facsart citromlé)
só és frissen őrölt bors
pár szál friss kakukkfű
A retket megtisztítom, és mérettől függően felezem-negyedelem. Beleteszem egy felhevített serpenyőbe, meglocsolom az olajjal, balzsamecettel vagy citromlével, szórok rájuk sót, borsot és kakukkfű levélkéket és néha megforgatva, 12-15 perc alatt kívül ropogósra, belül puhára sütöm.
A retket megtisztítom, és mérettől függően felezem-negyedelem. Beleteszem egy felhevített serpenyőbe, meglocsolom az olajjal, balzsamecettel vagy citromlével, szórok rájuk sót, borsot és kakukkfű levélkéket és néha megforgatva, 12-15 perc alatt kívül ropogósra, belül puhára sütöm.
Ötlet innen.