Vasárnapi ebédünk volt. Az „összedobom 5 perc alatt, betolom
a sütőbe és visszafekszem” fajta.
Az öntöttvas edényben megágyazok salotta hagymával a sóval, borssal fűszerezett, darabolt kacsának, dobok mellé 2 maréknyi megtisztított kucsmagombát, egy fej vízszintesen elfelezett fokhagymát (héjastól) és némi sárgarépát (épp kimaradt valami másból), kevés rozé borral meglocsolom, lefedem és betolom a 160 Celsius-fokra előmelegített sütőbe puhulásig, utána fedő nélkül grill fokozat pár percig, majd élvezkedés, krumpli, vagy paszternák pürével.
Az öntöttvas edényben megágyazok salotta hagymával a sóval, borssal fűszerezett, darabolt kacsának, dobok mellé 2 maréknyi megtisztított kucsmagombát, egy fej vízszintesen elfelezett fokhagymát (héjastól) és némi sárgarépát (épp kimaradt valami másból), kevés rozé borral meglocsolom, lefedem és betolom a 160 Celsius-fokra előmelegített sütőbe puhulásig, utána fedő nélkül grill fokozat pár percig, majd élvezkedés, krumpli, vagy paszternák pürével.