2014. április 3.

Kucsmagombás sajtos szendvics


Míg tart a szezon, jöhet még néhány kucsmagombás recept?
Kezdetnek egy szendvics, camembert sajttal, póréval. Mint minden ételnél, ami kevés alapanyagból készül, érdemes törekedni a jó minőségű alapanyagok használatára. Ez a szendvics gyökérkenyérből elkészítve talán a legfinomabb, de jófajta buciból, hosszában kettévágva, a kucsmagombával együtt a serpenyőben kicsit megpirítva, hmmm…

Hozzávalók 4 főre:
8 szelet gyökérkenyér, vagy 4 buci, hosszában elfelezve
16 db kucsmagomba
1 guriga camembert (200, vagy 250 g)
1 póré hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 el olívaolaj
só és frissen őrölt bors

Egy serpenyőben, a felmelegített olívaolajon roppanósra dinsztelem a felszeletelt pórét, kiveszem, melegen tartom és a helyére teszem a hosszában elfelezett, megtisztított kucsmagombákat és pár perc alatt, rázogatva megsütöm. Kiveszem a gombákat, a hagyma mellé teszem és a serpenyőben maradt ízes zsiradékon átmelegítem, picit megpirítom a gyökérkenyér szeleteket, vagy a hosszában elfelezett bucikat. Ha egyik oldaluk megpirult, kiveszem és bedörzsölöm a fokhagyma gerezddel. A még meleg kenyérre/bucira rakom a felszeletelt camembert sajtot, és megpakolom a sült kucsmagombával és póréval. Megsózom, tekerek rá borsot és már lehet is enni!

Innen az ötlet.