Zöldcsütörtökre zsenge csalánfőzeléket teszek az asztalra, vagy spenótot, tej- és lisztmentesen,
jó fokhagymásan.
Pénteken minden évben levágjuk a 12-14 kg-os szopós bárányt, amit erdélyi szokás szerint, a fülétől a farkáig felhasználunk a húsvéti menübe. Készül majd tárkonyos bárányfej leves gerslivel
szombatra báránytokány puliszkával,
a belsőségekből bárány pástétom (drob),
vasárnapra megsütjük az egyik combját rozmaringgal megtűzdelve, tökmagolajos krumplisaláta lesz a körete.
Megfőzöm a saját pácolású és füstölésű kicsontozott hálós sonkát,
és lesz göngyölt csülök is reggelire, házi ecetes tormával, friss kenyérrel, retekkel, újhagymával, a sonkával együtt főtt
tojással.
Kalács is készül, Édesanyám süti, remélem még sokáig esszük a kalácsát! Olyan foszlós, mint egy álom!
Hétfőn évek óta egy Kaskantyúi tanyán van a locsoló buli, lehet, hogy sütök túrós pogácsát, de kenyeret biztosan, nem is egyet, jelen információim szerint 36-an leszünk.
A desszert frontra vannak ötleteim, de majd eldől, mire
lesz idő, így azt inkább Húsvét után mutatom!
Kellemes ünnepeket mindenkinek, ki erre jár!