Az überkedvenc, mely mindig elfogy még langyosan.
Hozzávalók:
fél kg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
1 dkg cukor
só
reszelt sajt a tetejére
Az élesztőt felfuttatom a langyos, cukros tejben. A vajat összemorzsolom a
liszttel, hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót, összegyúrom, majd letakarva, fél
órát pihentetem. Kinyújtom és háromba hajtom, 20 percig pihentetem,
majd még háromszor megismétlem a hajtogatást és 20 perces pihentetést. Az utolsó
pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtom, tetejét berácsozom, kiszaggatom,
megszórom a tetejét reszelt sajttal, sütőpapíros tepsire helyezem és 10-12 percig pihentetem, hogy sülés közben ne dőljenek el a pogácsák.
170 Celsius-fokos
sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Horváth Ilona recept.