Hozzávalók:
25 dkg készre nyújtott leveles tészta
15 dkg bazsalikom pesto
pár szem paradicsom, vékonyra szeletelve
25 dkg készre nyújtott leveles tészta
15 dkg bazsalikom pesto
pár szem paradicsom, vékonyra szeletelve
2 csipet zellersó
A bazsalikom pesto-hoz:
2 nagy marék bazsalikom levél
1 marék dióbél (fenyőmag most nem volt
itthon)
2 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
5 ek frissen reszelt pecorino sardo
(kemény, érlelt juhsajt), mert a parmezán is elfogyott
extra szűz olívaolaj
Elkészítem a pesto-t: késes robotgépbe
teszem az összes hozzávalót, majd annyi olívaolajjal, hogy krémes legyen,
simára turmixszolom.
A leves tésztát kiterítem, rajtahagyva a saját sütőpapírján és egyből arra a tepsire teszem, amiben sütni fogom. 8 darabra, téglalap alakúra felvágom, a szélén körben1 cm széles peremet hagyva megkenem
a bazsalikom pestoval, betakarom a paradicsom szeletekkel, rászórok egy pici
zellersót és 220 fokra előmelegített
sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
A sütőből kivéve még melegen megszórható reszelt parmezánnal, de ezt most kimaradt. Jó kis sörkorcsolya.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
A leves tésztát kiterítem, rajtahagyva a saját sütőpapírján és egyből arra a tepsire teszem, amiben sütni fogom. 8 darabra, téglalap alakúra felvágom, a szélén körben
A sütőből kivéve még melegen megszórható reszelt parmezánnal, de ezt most kimaradt. Jó kis sörkorcsolya.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.