Vannak napok, mikor nincs idő bevásárolni, abból kell főzni,
ami épp van a hűtőben, fagyasztóban. Ilyen napon készült ez a tokány, pár
csirke szárnyból, csirkeszívből, gombával. Édesanyám
készítette gyerekkorom tokányait juttatta eszembe. Puliszkával ettük.
Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
1 nagy fej hagyma
pár csirke szárny
pár csirkeszív
30 dkg csiperke
kb 1 dl
darált paprikakrém
1 tk édes fűszerpaprika
só, frissen őrölt bors
szárított majoránna és bazsalikom, ízlés szerint
A szárnyakat, szíveket megmosom, megszárítgatom, a szívekről
eltávolítok minden eret, zsírt. Az öntöttvas serpenyőben felhevített olívaolajon
megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom a pirospaprikával és
azonnal felöntöm 1dl vízzel. Pár perc forralás után beleteszem a csirkeszíveket
és lassú tűzön, fedő alatt főzöm, kb 20-25 percig. Hozzáadom a csirke
szárnyakat és amikor a hús külseje kifehéredett, sózom, borsozom, megszórom a
bazsalikommal és majoránnával, hozzáadom a darált paprika krémet, jól elkeverem
és időnként egyet forgatva a húsokon, lassú tűzön, fedő alatt megpárolom, ha a
leve elfőne, mindig egy kevés vízzel pótolom. A teljes puhulás előtt
hozzáadom a felszeletelt gombát, majd készre főzöm. Puliszkával tálalom.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.