2011. július 8.

Vasárnap BIONAP Érsekhalmán!Vasárnap pékinas leszek! Az Anna Borház Érsekhalmi pincészetének udvarán, az V. Országos BIONAP dél-alföldi rendezvényén segédkezek Gondaanyunak begyúrni, formázni és megsütni a kenyereket, na meg az  ötféle kalácsot, kakaós csigát, káposztás buktát, medvehagymás táskát, paprikás kácsit, kapros dübbencset, és sajtos pogácsát.

Az udvaron igazi vásári forgatag várható, sok biotermelő eljön megmutatni a portékáját. Ott lesznek (a teljesség igénye nélkül):
Pannon-Agro Győrből
Bioberta Fajszról gyümölcslevekkel, szárítmányokkal
Etsberger Teréz Bajáról gyógynövényekkel
Körös-Maros Biofarm biotejjel, tejes autóval:-)
Gódor Biomind zöldségekkel
Lechner Judit virágokkal
Lakó Pali bácsi a finom húsáruival
Gyöngyösi Sándor gombákkal
Nemes Mátyásék zöldséggel
Szent Kristóf Ház homoktövis készítményekkel
Kolozsvári Gábor Kiskőrösről szőlőlével
A kiskunfélegyházi Biokultúra csoport is kiállítja zöldségeiket, gyümölcseiket és ott lesz az Év Biogazdája is, Dimák János Békésről.
Jönnek Dr. Terjékiék a kecskesajtokkal, lesz mézes és csírás, lesz bio kozmetikai termékeket és mosószereket árusító stand is, szóval lesz minden !

A gyerekek sem fognak unatkozni, őket a Gonda lányok foglalkoztatják. Lesz arcfestés, fonalragasztás, magokból és kavicsokból készíthetnek különböző dolgokat, lesz gipszöntés és festés, meseolvasás, virágszedés, pillangó számlálás :-)

Izgatottan várom a vasárnapot, majd jövök a beszámolóval!

6 megjegyzés:

Marika írta...

Biztosan nagyon ;rdekes lesz! A receptjeid közül már jó párat kipróbáltam, úgyhogy a kalácsok is biztosan nagyon finomak lesznek! Jó munkát és kellemes időtöltést kívánok! Kíváncsian várom majd a beszámolót és persze a fotókat! :)

Szabina írta...

Ide lehet mi is elnézünk, mert nincs túl messze. Csak az idő tántorít el, vasárnap még a mainál is melegebb lesz, igazi forróság.

Gabojsza írta...

Hááát, a kemence mellett én sem fogok fázni, az biztos!:-)

Szabina írta...

Voltunk, jó volt! És kibírtuk a meleget is hősiesen. Kecskesajtot zsákmányoltam, aminek egy része talán salátában végzi, és egy kis bögrét ami nálam kihagyhatatlan, ha rátalálok valahol. Remélem a kemence mellett is jó volt a hangulat!? :)

gondaanyu írta...

Köszönöm a segítséget Gabojsza !

Gabojsza írta...

Gondaanyu, én köszönöm a lehetőséget. Mint mindig, most is nagyon jól éreztük magunkat Nálatok!:-)