Régebben gourmet boltokban vettem, de pár éve már itthon készítem a zellersót
(is).
Egy nagy csokor friss zellerlevelet megmosok, salátacentrifugában leszárítok. A leveleket lecsipegetem a szárról, majd 1-2 evőkanál durva szemű (parajdi) sóval késes aprítóban összemixelem. Sütőpapírra kiterítem és hagyom teljesen kiszáradni, majd csinos kis üvegekbe teszem. Használom levesekbe, mártásokba, vagy a kedvenc házi ketchupomba és fűszeres paradicsom szószomba.
Szép kis üvegben gasztro-ajándéknak sem utolsó.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Egy nagy csokor friss zellerlevelet megmosok, salátacentrifugában leszárítok. A leveleket lecsipegetem a szárról, majd 1-2 evőkanál durva szemű (parajdi) sóval késes aprítóban összemixelem. Sütőpapírra kiterítem és hagyom teljesen kiszáradni, majd csinos kis üvegekbe teszem. Használom levesekbe, mártásokba, vagy a kedvenc házi ketchupomba és fűszeres paradicsom szószomba.
Szép kis üvegben gasztro-ajándéknak sem utolsó.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.