2017. szeptember 3.

FOOD TRUCK - az első street food szakácskönyv


Szeptember elsején, a Bookline gondozásában jelent meg az első magyar street food szakácskönyv  több mint 50 egyéni stílusú és ízvilágú receptúrával, csodás fotókkal, inspiráló történetekkel megspékelve.

De mi is az a food truck? Az 1970-es években az irodaházakkal sűrűn beépített amerikai nagyvárosokban jelentek meg a kézből is fogyasztható ebédet kínáló stílust teremtő, látványos büfékocsik.  Olyan városrészekbe települtek, ahol  négyszer-ötször annyi ember dolgozott, mint ahányan le tudtak volna ülni a helyi éttermekben, ezért pld. ebédidőben nagy volt a kereslet  az általuk kínált gyorsan prezentálható, mégis minőségi ételekre. Innen indultak aztán világhódító útjukra, hogy a 2010-es évek elején végre hazánkba is elérjen a food truck forradalom.
Ma már egyre többen kipróbálják ki itthon is a jópofa járgányokról árult kreatívan megálmodott és szívvel-lélekkel készített ételkülönlegességeket.

A most megjelent könyvből megismerhetjük a legmenőbb hazai büfékocsikat és legnépszerűbb receptjeiket: 26 elhivatott csapat adja közre saját, egyéni stílusú és ízvilágú receptúráját, hogy bárki kipróbálhassa otthon is ezeket az ínycsiklandó street food fogásokat. Legyen szó hagyományos orosz vagy mexikói ételről, különleges hamburgerről, magyaros csülkös pogácsáról, fűszeres kolbászról vagy éppen francia süteményről, a több, mint 50 receptből mindenki meríthet ötleteket. Ha kóstoltál valami izgalmasat egy itthoni fesztiválon és hozzá fognál otthon is elkészíteni, most megteheted, mert receptet is találsz hozzá!

Itt lehet kedvezményesen megrendelni.

FOOD TRUCK
Bookline Könyvek
2017
184 oldal
4.999,- Ft


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.