2008. augusztus 24.

Gőzölt túródesszert



Időhiányban szenvedek állandóan, ha jól belegondolok, a tésztában sült vaddisznóragu elkészítése óta nem volt időm örömfőzésre. Mostanában a „gyorsan, valami finomat”, lehetőleg 20 perc alatt fogások a nyerők, igaz, azokat is örömmel főzöm. Ebbe a kategóriába sorolható ez a pikk-pakk elkészíthető desszert is, mely egyszerűsége ellenére igazi kényeztetés az ízlelőbimbóknak és még az e havi VKF! kiírásnak is megfelel:-)

Hozzávalók 4 személyre:
½ kg tehéntúró
1 pohár tejföl
4 csapott ek búzadara
4 ek cukor
1 tojás

A tejföl és vaníliás cukor kivételével mindent összekeverek és egy tűzálló tálba simítok. Tetején elegyengetem a tejfölt, megszórom a vaníliás cukorral és 20 percig gőzölöm egy edény felett, amiben mondjuk éppen a leves fő. Önmagában is finom, de az élvezeteket mindig lehet fokozni egy öntet Créme de Cassis -al, némi grillezett gyümölccsel, vagy csak pár kanálnyi házi lekvárral.


Ízbolygónak köszönöm a remek témát, Liza barátnőmnek a több mint 10 éve kapott receptet.