2008. augusztus 24.

Gőzölt túródesszert – VKF! XVIII


Időhiányban szenvedek állandóan, ha jól belegondolok, a tésztában sült vaddisznóragu elkészítése óta nem volt időm örömfőzésre. Mostanában a „gyorsan, valami finomat”, lehetőleg 20 perc alatt fogások a nyerők, igaz, azokat is örömmel főzöm. Ebbe a kategóriába sorolható ez a pick-pack elkészíthető desszert is, mely egyszerűsége ellenére igazi kényeztetés az ízlelőbimbóknak és még az e havi VKF! kiírásnak is megfelel:-)


Hozzávalók 4 személyre:

½ kg tehéntúró

1 pohár tejfől

4 csapott ek búzadara

4 ek cukor

1 tojás

vaníliás cukor


A tejföl és vaníliás cukor kivételével mindent összekeverek és egy tűzálló tálba simítok. Tetején elegyengetem a tejfölt, megszórom a vaníliás cukorral és 20 percig gőzölöm egy edény felett, amiben mondjuk éppen a leves fő. Önmagában is finom, de az élvezeteket mindig lehet fokozni egy öntet Créme de Cassis -al, némi grillezett gyümölccsel, vagy csak pár kanálnyi házi lekvárral.



Ízbolygónak köszönöm a remek témát, Liza barátnőmnek a több mint 10 éve kapott receptet.

További sós és édes túrós receptjeim, mert a túrót nagyon szeretjük:

Juhtúrós, baconos, medvehagymás muffin

Fűszeres túrókrémmel töltött sonkatekercsek

Túrós puliszka

Cassata

Meggyes-túrós palacsinta


3 megjegyzés:

cukroskata írta...

Ez nagyon tetszik nekem, biztos finom is :-)

Névtelen írta...

pogácsaszaggatóval formázod a végén?

gabojsza írta...

Olyasmi, de ennek nincs fogantyúja, hivatalos neve: desszertgyűrű (8 cm az átmérője)