2008. augusztus 28.

Szeder - joghurt fagylalt



Kedvenc fagyim a joghurtos erdei gyümölcs, általában ezt kérem, ha valahol fagyizunk (és éppen van). Idén sok szedret főztem be és fagyasztottam, most a hűtőmben tanyázó fél kilónyi friss szederből fagylaltot készítettem, Ízbolygó receptje alapján, egy kicsit leegyszerűsítve.
Hozzávalók:
fél kiló szeder
1 kg 10% zsírtartalmú török joghurt
1,5 ek lime lé
3 ek fügés balzsamecet
3 ek porcukor
Nem főztem össze a gyümölcsöt a cukorral és nem paszíroztam, mert szeretem, ha a gyümölcsdarabokra „rábukkanok” fagyievés közben. Egyszerűen, tessék-lássek módjára összekevertem a hozzávalókat, fagyigépbe öntöttem és a gép elvégezte a „piszkos munkát”. Ízbolygónak igaza van, tényleg durván finom.

Nincsenek megjegyzések: