2008. augusztus 28.

Szeder - joghurt fagylalt



Kedvenc fagyim a joghurtos erdei gyümölcs, általában ezt kérem, ha valahol fagyizunk (és épp van). Idén sok szedret főztem be és fagyasztottam, most a hűtőmben tanyázó fél kilónyi friss szederből fagylaltot készítettem, egyszerűen.

Hozzávalók:
fél kiló szeder
1 kg 10% zsírtartalmú görög joghurt
1,5 ek lime (vagy citrom) lé
3 ek fügés balzsamecet
3 ek porcukor

Nem főztem össze a gyümölcsöt a cukorral és nem passzíroztam, mert szeretem, ha a gyümölcsdarabokra „rábukkanok” fagyi evés közben. Egyszerűen, tessék-lássék módjára összekevertem a hozzávalókat, fagyigépbe öntöttem és a gép elvégezte a „piszkos munkát”.
Durván finom.