2008. augusztus 29.

Hippolyt sütemény



Egy pofonegyszerű, de annál finomabb sütemény. Tündér keresztanyám szokta nekünk sütni ha meglátogat minket, mert Nagylánynak ez a kedvence…mióta megkóstoltam, velem is osztoznia kell rajta:-) A receptet a rádióban hallotta, talán a Hippolyt darab súgója, vagy öltöztetőnője szokta sütni a társulatnak, ezért lett a neve Hippolyt sütemény.

Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
12 g sütőpor
10 dkg darált dió
3 ek kakaópor
175 g tejföl
továbbá rum, baracklekvár és még némi darált dió

A tojást habosra kell keverni a cukorral, de nem ájulásig :-)
Ha már habos, hozzáadjuk sorban a sütőporral elkevert lisztet, a diót, kakaót és tejfölt. A kissé híg masszát egy kisméretű kivajazott-kilisztezett tepsibe önteni és 160-180 fokos sütőben, kb 25 perc alatt megsütni. Még melegen vízszintesen kettészelni és mindkét szeletet bőkezűen megkenni rumos baracklekvárral. Az egyik felére darált diót szórni, egymásra fordítani a lekváros részeket és máris szeletelhető, fogyasztható. Eszméletlenül finom.