2008. augusztus 29.

Hippolyt sütemény



Egy pofonegyszerű, de annál finomabb sütemény. Tündér keresztanyám szokta nekünk sütni ha meglátogat minket, mert Nagylánynak ez a kedvence…mióta megkóstoltam, velem is osztoznia kell rajta:-) A receptet a rádióban hallotta, talán a Hippolyt darab súgója, vagy öltöztetőnője szokta sütni a társulatnak, ezért lett a neve Hippolyt sütemény.

Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
12 g sütőpor
10 dkg darált dió
3 ek kakaópor
175 g tejföl
továbbá rum, baracklekvár és még némi darált dió

A tojást habosra kell keverni a cukorral, de nem ájulásig :-)
Ha már habos, hozzáadjuk sorban a sütőporral elkevert lisztet, a diót, kakaót és tejfölt. A kissé híg masszát egy kisméretű kivajazott-kilisztezett tepsibe önteni és 160-180 fokos sütőben, kb 25 perc alatt megsütni. Még melegen vízszintesen kettészelni és mindkét szeletet bőkezűen megkenni rumos baracklekvárral. Az egyik felére darált diót szórni, egymásra fordítani a lekváros részeket és máris szeletelhető, fogyasztható. Eszméletlenül finom.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Gabojsza!
Nagyon szívesen olvasgatom a blogodat, szuper. Sajnos azonban használni nem nagyon tudom. Pl. ha keresni szeretnék egy jó sütit, vagy salátát, akkor az összes receptnevet át kell néznem. Azt látom, hogy címkék vannak a posztokon, de nem látom, hogy címkék szerint lehetne keresni. És a kategóriák is hiányoznak. Olyan jó lenne, ha pl. lenne levesek, és abban tudnék keresgetni. Én vagyok ügyetlen?
Nem tudnál ezen segíteni? Sok receptet kipróbálnék.

gabojsza írta...

Köszönöm az észrevételed, teljesen jogos:-)
Régóta tervezem a csoportosítást az "összes receptben", de időhiány miatt még nem került rá sor. Levesre pont rá tudsz keresni, mert van "leves" címke, amire az összes leves receptem előjön. Desszertre ugyanúgy, stb. Persze sokkal átláthatóbbá szeretném tenni, hamarosan meg is lesz, addig türelmed kérem. Köszönöm, hogy olvasod a blogom és örülök, ha tetszik:-)

Névtelen írta...

Koszi,tegnap este meg is sutottem.....vàgtam is kettè,amikor a fèrjem kozbeszòlt,hogy mielott tonkretennèm(azaz megtoltenèm),tegyek el neki "èp" darabot."O az egyszeru sutiket szereti,de ezùttal valòban igaza volt,ez a suti tokèletes lekvàr meg diò rèteg nèlkul is.....bàr az eredeti vàltozatnak nagy sikere volt a kìsèrleti egereim(a baràtnoim) korèben.Alta cucina jelzovel titulàltàk.Koszi,nem csak ezt,màst is,de ritkàn kommentelek,viszont olvaslak.Udv:Zsu

gabojsza írta...

Ugye, ugye! Én mondtam, hogy nagyon, nagyon jó:-)))Örülök, hogy ízlett!

Névtelen írta...

Isteni lett! Tényleg irtó egyszerű.
Viki

gabojsza írta...

:-)))))

Névtelen írta...

Kedves Gabojsza!

Nagyon tetszik ez a süti és szívesen elkészíteném az édesszájú kis családomnak, de a tejföl mennyisége számomra nem egyértelmű ebben a receptben. Mennyi szükséges belőle a sütibe: 1 evőkanálnyi, vagy 1 doboz (kis/nagy)???
Nagyon köszönöm válaszod! Enikő

gabojsza írta...

A tejföl kisméretű, azt hiszem 175 g-os. Sok sikert:-)

Eszter írta...

Tortaformában csináltam és a párom szüleinél debütált. Akkor is nagyon ízlett mindenkinek, de szerintem másnap, harmadnap a legjobb, amikor a tészta már kicsit beitta a lekvárt.. persze, ha marad.. :) én egy szeletet mentettem meg.. :) Tényleg isteni! Köszönet érte!

Gabojsza írta...

Mi is imádjuk!:-)))