![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQZksX_FgtoZ8n0_f4zeDPkSlx7mVPZvAs_BxyyKoio_lD4ZXrClyDKzebgL6WSiMB8ff2b-TjnMDq6AAp0esw8tvul0pgcS1jeJXNuKueCgmGU-Xe27_BroaaPIKVDZ5F6GjkjtZ4b3__/s640/cukorszirup.jpg)
Nyáron előszeretettel fogyasztunk hűsítő mojito és gin-tonik koktélokat (vagy a kettő kombinációját, amit ÉP „dolgozott ki” és csak Zsojitonak nevez), így a méregdrága bolti helyett itthon készítek cukorszirupot. A (cserepes)menta valami oknál fogva nem szereti a konyhámat, pár nap alatt lepotyognak a levelei, így inkább „belementem” a cukorszirupba. Azért pár friss mentalevél nem árt a koktélnak!