![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI4GTBvPQLL2gkj8khg_VEUOmoKqBgg3Vh0LjROywlRAGGPhcHhq29WSXb2aLgn3vZDsiZ20WRSqcnq8954EWQjfyYT9qW5WrVUo-KXyMMA1NgLNnyo474B56nv24dDPc0jdsO9LpH5AWl/s640/radicchio.jpg)
Gyors ebéd, jó 20 perc alatt elkészül. Kicsit tartottam tőle, mert ÉP még sosem evett radicchiot. Gyanús volt neki, hogy minek egy salátát meggrillezni, a buffalo mozzarella is magyarázatra szorult, a serrano sonkát meg jobban szereti szendvicsben... A „nem lehetne inkább tojásos nokedli?” kérdést diszkréten elengedtem a fülem mellett. Akkor derült fel némileg az arca, mikor kiderült, hogy ez csak köret, ha mégsem ízlik majd jóllakik a marha sülttel. Végül a Drágám kétszer szedett a köretből és a „hogy ízlett?” kérdésre a válasz az volt, hogy „egészen jó”. Szolgálunk és nevelünk...
Hozzávalók 2 főre:
1 közepes fej radicchio saláta
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
5 evőkanál balzsamecet (én a málnásat használtam)
tengeri só
frissen őrölt bors
4 golyó bivaly mozzarella
8 szelet jamon serrano
A szeletekre vágott mozzarellát a sült salátára helyezem, ráteszem a sonkát és addig sütöm, míg a sajt olvadni nem kezd (3-5 perc). Forrón tálalom, egy szelet marhasült kíséretében, amit van időm elkészíteni, míg a saláta a sütőben készül.
A TV Paprika Magazin receptje alapján.