2008. augusztus 8.

Ötperces citromfagylalt


Kenwood Lordnak megérkezett végre a szárnysegédje, így élvezhettük első házi készítésű fagylaltom, mely úgy ötperces, mint a másfélórás zsemle: összedobni tényleg öt perc, utána félóráig dolgozik a gép, addig kényelmesen megebédelhetünk és máris élvezhető. Éljen a fagyigép!

Joghurtos citromfagylalt
Hozzávalók:
9 dl 10% zsírtartalmú, krémes joghurt (én török joghurtot használtam)
1,5dl (mentás) cukorszirup
1 citrom leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
Kész cukorszirupot használtam, mert a fagyinak az elkészítési idejét lényegesen lerövidíti, nem kell arra várni, hogy hűljön a szirup. A joghurtot kézimixerrel simára kevertem a cukorsziruppal, citromlével, vaníliával, majd 30 perc alatt a fagylaltgépben elkészült.
A receptért köszönet Chili&Vaniliának! (eredeti recept itt)

3 megjegyzés:

lorien írta...

Amióta megvan a fagyigépen, hetente 2-4 alkalaommal is jár maximális kapacitással. Egyszer volt, hogy az 1 literből raktunk volna el másnapra, pedig legtöbbször ketten pusztítunk. Igaz, általában nagyon magas gyümölcstartalmú fagyikat vagy inkább sorbeteket készítek, esetleg ha egy fél lime leve vagy egy deci tej beleszalad. Amilyen egyszerű, annyira jó, és mondjuk már jó lenne egy csoki- vagy egy vaníliafagyi is, de amíg van friss gyümölcs, az viszi a prímet :)

cukroskata írta...

Az én konyhám is bővült egy fagylaltgéppel, éppen most kisérletezem vele, ezt is meg fogom csinálni. :-) Mennyi ideig áll el ez a cukorszirup?

Jutka írta...

Van egy meglepetésem a számodra, nézzél be az adatlapomra..szép napot Jutka.