
Hozzávalók:
kb 20 dkg pulykamell filé, nagyobb kockákra vágva
fél szál póréhagyma
30 dkg csiperkegomba
1 kisebb cukkini
1 kis padlizsán
1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
kb 20 dkg pulykamell filé, nagyobb kockákra vágva
fél szál póréhagyma
30 dkg csiperkegomba
1 kisebb cukkini
1 kis padlizsán
1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
a páchoz:
1 kis hagyma
2 evőkanálnyi chilikrém
½ kávéskanálnyi só
1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
½ kávéskanálnyi őrölt gyömbér
frissen reszelt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 dl olívaolaj
1 kis hagyma
2 evőkanálnyi chilikrém
½ kávéskanálnyi só
1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
½ kávéskanálnyi őrölt gyömbér
frissen reszelt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 dl olívaolaj
Sütés előtt feldaraboltam a zöldségeket, a nyársra szánt gomba kivételével: a cukkinit és padlizsánt szeleteltem, a gombát mérettől függően feleztem-negyedeltem, a pórét felkarikáztam, a paprikát kockákra vágtam. A cukkinit és padlizsánt kevés vajon megsütöttem, melegen tartottam. A gombát, paprikát, pórét felváltva nyársra húztam a husival és tapadásmentes bevonatú vasserpenyőmben többször megforgatva megsütöttem. Mikor majdnem készen voltak, melléjük szórtam a maradék zöldséget, hozzáöntöttem a maradék pácot és pár perc alatt ress-ropogósra sütöttem a zöldségeket az isteni ízű, kellemesen csípős, fűszeres pácba.
2 bőséges adag lett belőle.
2 bőséges adag lett belőle.