![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhChI3ywor4r2bO9PhPY9j9_7eXw1Hkazuc3cBt3GHflDf6xEHuyfWSLvoOs2xHdip3cvbqkySkjzD4sU3mzgB1bmtABb3iQ9cph4S6LVUEi_u0W8TY2eCRQVNPC9DaKtX7O1d5OkLMDpQ/s400/VKF13_2+007.jpg)
ahogy Jamie Oliver készíti a kerti kemencében:
Fejenként 1-2 krumplit (mérettől függően), héjastól sós vízben előfőzök, majd ha kicsit kihűlt, meghámozok és negyedelek. Bemelegítem a sütőt 200 fokra. Előmelegítem benne a sütőtálat, amelybe kb. 5-7 dkg vajat és úgy 1/2 dl olívaolajat teszek. A forró sütőtálba teszek 1 marék friss rozmaringot (picit összevágva), 3 babérlevelet - széttördelve (legközelebb egyben hagyom), majd 4-5 közepes lilahagymát, negyedekbe vágva. Rá a krumpli, jól összekeverve a fűszerekkel és a forró zsiradékkal. 3-4 nagy fokhagymagerezdet késlappal szétnyomkodok, durva darabokra összevágom és megy a krumplira.
Meglocsolom az egészet modenai balzsamecettel, minimum 1 dl-t öntök a krumplira. Ettől igen barna trutyis lesz az egész, de Jamie szerint az az érzésem kell, hogy legyen, no ezzel elszúrtam, csupa ecet lett az egész.
Meglocsolom az egészet modenai balzsamecettel, minimum 1 dl-t öntök a krumplira. Ettől igen barna trutyis lesz az egész, de Jamie szerint az az érzésem kell, hogy legyen, no ezzel elszúrtam, csupa ecet lett az egész.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjjeWOazVsayTvkem7_26LR38dfNj4gL5ikviLBUIQlZHft8l6XR_G41y90LCK_y4OeiWrnoV9-BWoOhUlYHukcoBavNqUvqzlzD9HT2n_WpcN3XYRFILujxE6J9KMsBjAhqHn_NP5g5g/s400/krumpli_nyers.jpg)
Igen rusztikus látvány, a legegyszerűbb párolt-sült sertéscomb szelettel ettük, kitűnő fogás :-)