2008. február 2.

Diós kéksajtkrém


Nagylányom influenzás. Egésznapos étvágytalanság után azzal jött, hogy „Anya, tudod mit csináltál nagyon régen?” Hát persze, hogy tudtam…Pár hete is beszéltünk róla, ám akkor elmaradt. Most elkészült és azonnal „gyógykajának” minősült :-)

Hozzávalók:
2 tubus natúr sajtkrém
12 dkg kékpenészes sajt (danish blue, roquefort, stilton, vagy gorgonzola)
fél dl tejszín
1 marék dió, durvára darálva-aprítva
1 tk magos dijoni mustár
frissen őrölt bors

minden hozzávalót egy tálba rakok és mixerrel összedolgozom, majd eddigi életem legfinomabb barna kenyerére kenem, paradicsommal díszítem és ezzel gyógyítom Nagylányt, aki már tudja értékelni a penészes sajtokat (is).
Körtébe töltve, aprított rozmaringgal megszórva is isteni! :-)

Stahl Judit Gyorsan valami finomat című könyvéből.

3 megjegyzés:

Dalit írta...

Nagyon jól hangzik. De kiváncsi lennék életed legjobb barna kenyerére is. Én épp tegnap csináltam egy elég vackot.:(

gabojsza írta...

Cserépedényben sütött, DNK: 500 gramm teljes kiőrlésű tönköly búza liszt, 300 gramm teljes kiőrlésű rozs és 200 gr BL55 fehér liszt, fél mk sz. élesztő, 3 mk só 8 dl víz. Naaagyon jó lett, bár nem túl magas. De az íze...:-)))

max írta...

Kérdés? Ez nem emberkínzás??? ha ennyien imádjuk a kék/márvány sajtot, elfog fogyni:-((