2008. február 14.

Valentin napi levendulás szívecskék

1 tábla 70% kakaótartalmú ecuadori keserűcsokoládét olvasztottam fel gőz felett, beledolgoztam fél deci 30% zsírtartalmú tejszínt és 1 kk ehető levendula virágot.
A szívecskés szilikon jégkocka készítő formák aljára is szórtam a levendulavirágból, majd belekanalaztam a csokimasszát. Pár óra hűtőben való dermesztés után könnyedén kivehető a szilikon formákból.
Legközelebb a belekeverendő levendulavirágot porítani fogom. Nagyon intenzív az aromája, érdekes és különleges. Jó móka volt elkészíteni:-)

2 megjegyzés:

Beatbull írta...

Még a kölni csokimúzeumból hoztam anno egy táblával levendulacsokit, amiben a képen látható mennyiségnek töredéke van csak benne - s még így is elég intenzív szerintem. 1-2 falat erejéig finom, utána valahogy olyan érzést kelt bennem, mintha szappant szopogatnék... ;)
ui: boldog valentinnapot ;)

gabojsza írta...

Beatbull, neked is! :-)))
Az íze szerintem jó, az intenzitással nincs gond, csak az illata olyan...finom levendulás molyriasztó.Azt megnem verem nagy dobra, hogy garam masalásat is készítettem. De még barátkozunk:-)))