2008. február 3.

Sült csülök


Jelen bejegyzés képei a köznyugalom megzavarására alkalmasak. Ha Ön éhes, vagy éppen diétázik, kérem lapozzon, mert a bekövetkezett károkért felelősséget nem vállalok:-)


Tudom, tudom...Nem diétás, meg minden. Nem is én követtem el, hanem Kati barátnőm, aki állítólag tőlem tanulta ezt a módszert, de sokkal, SOKKAL finomabb csülköt süt, mind én valaha is tettem. Egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatja a füstölt (hátsó) csülköt, majd csülkönként fél-egy liter sörben megsüti. Akkor jó, ha leválik a csontról, a bőre pedig piros-ragadós-ropogós. Párolt savanyúkáposzta és krumplipüré szokta kísérni, az étkezést ilyenkor jóféle törkölypálinka zárja. Na ilyenkor szoktam medvével álmodni, de nem a pálinka miatt.

3 megjegyzés:

Mamma írta...

Engem nem zavar, hogy ilyeneket teszel fel:-))) A tejes áztatás jó ötlet, még nem próbáltam, de sörben viszont gyakran párolok, egész más ízt ad, mint a bor. (azt sem vetem meg:-)
Ez most olyan végszó:-), mert a férjemnek hónapok óta ígértem csülköt és lassan be kell váltanom.

Lilahangya írta...

Hu, de ennek belole egy falatkat... pedig csak reggel fel kilenc. ez szornyu!!! De ki fogjuk probalni, azt hiszem sem TS, sem Ajna nem fog tiltakozni!

cukroskata írta...

A csülök után álmodban a medvét is megetted? :)))