Nettó 5 perc tennivaló van ezzel a fogással, így ideális
olyan napokra, mikor nincs idő sokat bíbelődni a konyhában, mégis jól esne egy
meleg étel és épp spárgaszezon van. Készítettem már hasonló - bechameles változatot, most kedvenc házi paradicsomszószommal sütöttem össze a zöld
spárgás cannellonit. Ez még mindig az a tészta, amit a Nagyvásárcsarnokban
vettem a kedvenc
lelőhelyemen, ahol amúgy komoly választék van tésztákból (a rizs-, és
üvegtésztákat is beleértve), az olajos-, és egyéb magvakról nem is beszélve.
Szeretek ott vásárolni és van már házhoz szállítás is, működik a webshopjuk, lehet kényelmesen,
otthonról is vásárolni.
Hozzávalók 2 adaghoz:
8 cső cannelloni tészta
mérettől függően 16-24 szál zöld spárga
pici vaj a sütőtál kikenéséhez
400 ml (házi) paradicsomszósz
50 gramm parmezán
evőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem a tálaláshoz
A tésztát nem kell előfőzni, a mártásban puhul majd meg, így
a száraz cannelloni csövekbe dugok 2-3 darab megtisztított spárgasípot, amit
nagyjából akkorákra vágok, mint a tésztacső hossza (a spárga maradéka jó lesz a
spárga krémlevesbe). A töltött tésztacsöveket kivajazott sütőtálba
sorakoztatom, majd ráöntöm a sütőtálban várakozó cannellonira a házi paradicsomszószom. Ha nem lenne, felbontanék egy konzerv hámozott paradicsomot
és pár perc alatt összerotyogtatnám pár gerezd zúzott fokhagymával, némi
zellersóval, borssal és aprított friss bazsalikommal és/vagy oregánóval.
A tetejére reszelek parmezánt és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni. Zöldpetrezselyemmel megszórva, azonnal tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
A tetejére reszelek parmezánt és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni. Zöldpetrezselyemmel megszórva, azonnal tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.