2017. április 25.

Zöldspárgás cannelloni paradicsomszószban


Nettó 5 perc tennivaló van ezzel a fogással, így ideális olyan napokra, mikor nincs idő sokat bíbelődni a konyhában, mégis jól esne egy meleg étel és épp spárgaszezon van. Készítettem már hasonló - bechameles változatot, most kedvenc házi paradicsomszószommal sütöttem össze a zöld spárgás cannellonit. Ez még mindig az a tészta, amit a Nagyvásárcsarnokban vettem a kedvenc lelőhelyemen, ahol amúgy komoly választék van tésztákból (a rizs-, és üvegtésztákat is beleértve), az olajos-, és egyéb magvakról nem is beszélve. Szeretek ott vásárolni és van már házhoz szállítás is, működik a webshopjuk, lehet kényelmesen, otthonról is vásárolni.

Hozzávalók 2 adaghoz:
8 cső cannelloni tészta
mérettől függően 16-24 szál zöld spárga
pici vaj a sütőtál kikenéséhez
400 ml (házi) paradicsomszósz
50 gramm parmezán
evőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem a tálaláshoz

A tésztát nem kell előfőzni, a mártásban puhul majd meg, így a száraz cannelloni csövekbe dugok 2-3 darab megtisztított spárgasípot, amit nagyjából akkorákra vágok, mint a tésztacső hossza (a spárga maradéka jó lesz a spárga krémlevesbe). A töltött tésztacsöveket kivajazott sütőtálba sorakoztatom, majd ráöntöm a sütőtálban várakozó cannellonira a házi paradicsomszószom. Ha nem lenne, felbontanék egy konzerv hámozott paradicsomot és pár perc alatt összerotyogtatnám pár gerezd zúzott fokhagymával, némi zellersóval, borssal és aprított friss bazsalikommal és/vagy oregánóval.
A tetejére reszelek parmezánt és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni. Zöldpetrezselyemmel megszórva, azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: