Sokféleképpen készítettem már el spárgát, mégis ez volt az
egyik legegyszerűbb és legfinomabb spárga fogásom. A fehér spárgát megpucoltam
(a fás végét levágtam és meghámoztam a spárgasípokat), 3-4 percig blansíroztam
sós-cukros vízben, majd egy méretes serpenyőben megfuttattam kevés vajon,
amiben előzőleg üvegesre dinszteltem némi lilahagymát. A roppanós-puha spárgát
a hagymával együtt tálra szedtem és za’atar* fűszerkeverékkel megszórva ettük.
Az egyszerűség dicsérete.
Az egyszerűség dicsérete.
*A za’atar fűszerkeverék (vagy zaatar) az arab konyha közkedvelt fűszerkeveréke. Sok változata létezik (tájegységenként változó), de mindegyikben van szárított kakukkfű, szumák, oregáno és pirított szezámmag, amihez helyenként kevernek még római köményt, néha koriander magot és fekete borsot. Készen főleg arab boltokban lehet hozzájutni, vagy webes fűszeráruházakban.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.