2017. április 20.

Fehér spárga za'atar fűszerkeverékkel és lilahagymával




Sokféleképpen készítettem már el spárgát, mégis ez volt az egyik legegyszerűbb és legfinomabb spárga fogásom. A fehér spárgát megpucoltam (a fás végét levágtam és meghámoztam a spárgasípokat), 3-4 percig blansíroztam sós-cukros vízben, majd egy méretes serpenyőben megfuttattam kevés vajon, amiben előzőleg üvegesre dinszteltem némi lilahagymát. A roppanós-puha spárgát a hagymával együtt tálra szedtem és za’atar* fűszerkeverékkel megszórva ettük.
Az egyszerűség dicsérete.

*A za’atar fűszerkeverék  (vagy zaatar) az arab konyha közkedvelt fűszerkeveréke. Sok változata létezik (tájegységenként változó), de mindegyikben van szárított kakukkfű, szumák, oregáno és pirított szezámmag, amihez helyenként kevernek még római köményt, néha koriander magot és fekete borsot. Készen főleg arab boltokban lehet hozzájutni, vagy webes fűszeráruházakban. 

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.