Kezdőőődik a spárgaszezon! A spárga az a zöldség, amit bár lehet tartósítani fagyasztással (krémlevesnek), vagy „konzervnek” is el lehet tenni, de nem igen vagyok hajlandó tartósítani. Csak abban a durván egy hónapos szezonban fogyasztom, amikor frissen hozzá lehet jutni, aztán áhítozok és várok a következő spárga szezonra 11 hónapig. Nem mindig jó, ha mindig van minden, mert már semminek nem tudunk úgy istenigazából örülni.
Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta (250 g)
30 dkg fehér spárga
6 szelet füstölt, főtt sonka
6 szelet jól olvadó sajt
6 kiskanál magos mustár
1 db tojás
kevés fehér és fekete szezámmag
1 csipet cukor
1/2 citrom
só
A spárgák fás szárát levágom, majd meghámozom a
spárgasípokat. Enyhén sós, csipet cukorral és pár karika citrommal ízesített forrásban
lévő vízbe teszem, és pár percig előfőzöm, majd leszűröm és hűlni hagyom.
A leveles tésztát kiterítem és hosszában ketté, keresztben
háromba vágom. Mindegyik darabot megkenek egy kiskanál magos mustárral,
ráfektetek egy szelet füstölt, főtt sonkát, egy szelet sajtot és 2-3 síp
spárgát, hosszában elfelezve. A leveles tészta széleit bekenem felvert
tojással, kettéhajtom, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem. A batyuk tetejét
is megkenem felvert tojással és megszórom fehér és fekete szezámmaggal. 220
fokra előmelegített sütőbe tolom, és 15–18 perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.