2017. április 28.

Sóágyon sült aranydurbincs


Péntek, halnap. Na meg munkanap, hát nem bonyolítom túl.

Hozzávalók:
fejenként egy aranydurbincs
1 kg nagy szemű tengeri só
3 ág friss rozmaring
csokornyi friss turbolya
bio citrom, szeletelve
só és frissen őrölt bors
3 ek olívaolaj
alufólia

A halat folyóvíz alatt alaposan leöblítem, konyhai papírtörlővel megszárítom, kívül-belül sózom-borsozom, majd megtömöm a hasát friss turbolyával és felezett citrom szeletekkel.
Egy akkora tepsibe, amibe beleférnek a halak, beleszórom és elterítem a nagy szemű tengeri sót, ezzel „ágyat vetve” a halaknak, ráfektetem a megtömött hasú aranydurbincsokat. A tepsit befedem alufóliával és betolom 15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd leveszem a fóliát és adok még neki 10 percet fólia nélkül, 200 fokon.
Az eredmény elképesztően szaftos, ízletes sült hal, amit egy villával és két mozdulattal szinte ki is lehet filézni.
Kedvenc - halakhoz illő-, vagy friss, zöld salátával tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.