2016. június 2.

Vérnarancs-grapefruit-édeskömény saláta olajbogyóval


A grapefruit édesköménnyel és rukkolával az egyik kedvenc salátám! Vérnaranccsal és olajbogyóval gazdagítva még pazarabb, bármikor szívesen eszem magában, hal, vagy grill húsok mellé.

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 gumó édeskömény
100 g rukkola
2 kis fej salottahagyma
2 grapefruit
2-3 vérnarancs

maréknyi fekete, vagy kalamata olajbogyó
pár evőkanál (citromos, vagy mandarinos) olívaolaj
frissen őrölt bors, ízlés szerint

A konyhakész (megpucolt, megmosott) édesköményt és salottahagymát vékonyan felszeletelem, salátás tálban összekeverem a rukkolával. A grapefruitot és vérnarancsot meghámozom és kifilézem, a filéket hozzáadom a salátához, a filézés után megmaradt részből a levet a salátára facsarom. Meglocsolom az egészet kevés (citromos, vagy mandarinos) olívaolajjal, tekerek rá kevés borsot, hozzáadom a salátához az olajbogyót, alaposan összeforgatom és azonnal tálalom.

 (A recept eredetileg a femina.hu-n jelent meg, idén márciusban.)