A grapefruit édesköménnyel és rukkolával az egyik kedvenc salátám! Vérnaranccsal és olajbogyóval gazdagítva még pazarabb, bármikor
szívesen eszem magában, hal, vagy grill húsok mellé.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 gumó édeskömény
100 g rukkola
2 kis fej salottahagyma
2 grapefruit
1 gumó édeskömény
100 g rukkola
2 kis fej salottahagyma
2 grapefruit
2-3 vérnarancs
maréknyi fekete, vagy kalamata olajbogyó
pár evőkanál (citromos, vagy mandarinos) olívaolaj
frissen őrölt bors, ízlés szerint
A konyhakész (megpucolt, megmosott) édesköményt és salottahagymát vékonyan felszeletelem, salátás tálban összekeverem a rukkolával. A grapefruitot és vérnarancsot meghámozom és kifilézem, a filéket hozzáadom a salátához, a filézés után megmaradt részből a levet a salátára facsarom. Meglocsolom az egészet kevés (citromos, vagy mandarinos) olívaolajjal, tekerek rá kevés borsot, hozzáadom a salátához az olajbogyót, alaposan összeforgatom és azonnal tálalom.
pár evőkanál (citromos, vagy mandarinos) olívaolaj
frissen őrölt bors, ízlés szerint
A konyhakész (megpucolt, megmosott) édesköményt és salottahagymát vékonyan felszeletelem, salátás tálban összekeverem a rukkolával. A grapefruitot és vérnarancsot meghámozom és kifilézem, a filéket hozzáadom a salátához, a filézés után megmaradt részből a levet a salátára facsarom. Meglocsolom az egészet kevés (citromos, vagy mandarinos) olívaolajjal, tekerek rá kevés borsot, hozzáadom a salátához az olajbogyót, alaposan összeforgatom és azonnal tálalom.
(A recept eredetileg a femina.hu-n jelent meg,
idén márciusban.)