Zsírosabb hús helyett készíthetünk sovány csirke saslikot: a
húsfalatok közé ne szalonnát, hanem újhagymát és vékony citromszeleteket
fűzzünk és ne majonézes krumplisalátával együk a saslikot, hanem pld. egy adag
üde, karcsúsító, vérnarancsos-grapefruitos édeskömény salátával. Jön a hétvége,
grillezzünk!
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db csirkecomb filé
4 db csirkecomb filé
grillfűszer ízlés szerint
1 bio citrom
1 csokor újhagyma
bambusz, vagy fém saslik pálcák
A csirkecomb filét falatnyi darabokra vágom , majd kedvenc fűszerkeverékemmel befűszerezem. A jól megmosott citromot vékonyan felszeletelem,
a megtisztított újhagymát kétujjnyi darabokra vágom, majd felváltva a hússal és
a citrom szeletekkel a saslik pálcákra fűzöm. 12-15 perc alatt a nyársakat faszén
parázs felett, grillrácson megsütöm, tálalás előtt 5 percig lefedve pihenni hagyom.
Salátával kínálom.
(A recept eredetileg
a femina.hu-n jelent meg, idén márciusban.)