2016. június 3.

Csirke saslik „light”


Zsírosabb hús helyett készíthetünk sovány csirke saslikot: a húsfalatok közé ne szalonnát, hanem újhagymát és vékony citromszeleteket fűzzünk és ne majonézes krumplisalátával együk a saslikot, hanem pld. egy adag üde, karcsúsító, vérnarancsos-grapefruitos édeskömény salátával. Jön a hétvége, grillezzünk!

Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db csirkecomb filé
grillfűszer ízlés szerint
1 bio citrom
1 csokor újhagyma
bambusz, vagy fém saslik pálcák

A csirkecomb filét falatnyi darabokra vágom , majd kedvenc fűszerkeverékemmel befűszerezem. A jól megmosott citromot vékonyan felszeletelem, a megtisztított újhagymát kétujjnyi darabokra vágom, majd felváltva a hússal és a citrom szeletekkel a saslik pálcákra fűzöm. 12-15 perc alatt a nyársakat faszén parázs felett, grillrácson megsütöm, tálalás előtt 5 percig lefedve pihenni hagyom. Salátával kínálom.

 (A recept eredetileg a femina.hu-n jelent meg, idén márciusban.)