„A semleges ízű mozzarella új életre kel” projekt újabb
fejezete. Klasszisokkal jobb, mint a rántott változat, nem is sokkal macerásabb
elkészíteni. Sőt. Meccsnézéshez (is) ideális, jól illik hozzá egy hideg sör,
lehet kézzel is enni, laktató, egyszóval igazi partikaja.
Hozzávalók 16 db tekercshez:
kb. 300 g pizza mozzarella tömbsajt (ez keményebb állagú, mint a friss mozzarella, ami lében kapható)
4 db friss réteslap
Hozzávalók 16 db tekercshez:
kb. 300 g pizza mozzarella tömbsajt (ez keményebb állagú, mint a friss mozzarella, ami lében kapható)
4 db friss réteslap
16 db vékonyra szeletelt füstölt sonka
48 db magozott olajbogyó
olaj a sütéshez
A sajtot ujjnyi hasábokra darabolom, majd fél órára hűtőbe teszem (vagy 15 percre mélyhűtőbe), így nem folyik ki sütéskor, csak kellemesen lágyra melegszik. A rétestésztát kiterítem, és minden lapot négybe vágok, majd nedves, tiszta konyharuhával letakarom felhasználásig, hogy ne száradjon ki. Az olajbogyót hosszában elfelezem, majd mindegyik sonkaszeletre teszek egy-egy hasáb mozzarellát, amit jobbról-balról körülveszek felezett olajbogyóval.
A sajtot ujjnyi hasábokra darabolom, majd fél órára hűtőbe teszem (vagy 15 percre mélyhűtőbe), így nem folyik ki sütéskor, csak kellemesen lágyra melegszik. A rétestésztát kiterítem, és minden lapot négybe vágok, majd nedves, tiszta konyharuhával letakarom felhasználásig, hogy ne száradjon ki. Az olajbogyót hosszában elfelezem, majd mindegyik sonkaszeletre teszek egy-egy hasáb mozzarellát, amit jobbról-balról körülveszek felezett olajbogyóval.
Feltekerem a sonkát, majd mindegyik csomagot betekerek egy-egy réteslap
darabba, aminek a szélét az ujjammal benedvesítem, hogy lezárjam (tojással is
lehet, de ezért nem érdemes feltörni egy tojást). A réteslap csomagokat forró,
bőséges olajban aranybarnára sütöm. Egyszerre annyi tekercset teszek a forró
olajba, hogy sütés közben ne érjenek egymáshoz, majd ha már aranybarnára
sültek, konyhai papírtörlőre szedem, hogy megszabaduljak a felesleges olajtól.
Melegen tálalom kedvenc paradicsom ketchupommal.
Innen az ötlet.