2016. július 1.

Kapros saláta


Kánikulában nem kell mindig főtt étel, ebédre beérjük egy könnyű, ám mégis laktató salátával.

Hozzávalók:
1 csokor hónapos-, vagy vajretek, vagy fél jégcsapretek
3 száj újhagyma a zöldjével együtt
2 főtt tanyasi tojás (opcionális)
4-5 szál friss kapor
6-7 db (római) salátalevél apróra vágva
200 g natúr (görög) joghurt
1 ek (házi) majonéz
csipet kurkuma
só, frissen őrölt bors, ízlés szerint

A zöldségeket megpucolom. A retket vékony, a hagymát kicsit vastagabb karikákra vágom, majd a kaprot apróra, a salátát vékonyabb csíkokra metélem. A zöldségeket (és ha teszek bele, akkor a szeletelt főtt tojást is) egy tálba halmozom, sózom, borsozom, megszórom csipetnyi kurkumával, leöntöm a majonézzel elkevert joghurtot és jól összekeverem. Önmagában, vagy friss kenyérrel tálalom.

Erika salátája adta az ötletet.