2017. április 18.

Gabonatej készítő gépben főtt pulykasonka


Nemrég szert tettem egy GLASS-GOLD-Családi növényi italkészítő automatára, aminek van egy szuper főzőfeje is, ezt használva főztem egy pulykasonkát Húsvétra. A gabonaital főzésen kívül a gép használható zöldség és gyümölcs krémlevesek készítésére, gyümölcsturmixok, kásák, növényi krémek, és kukorica juice-ok főzéséhez is. 6 program futtatható rajta, van Corn juice (kukorica juice) készítő programja, külön programválasztó és KI/BE kapcsoló gombja is. Az időzíthető, két hőmérséklet tartományban használható főzőfejjel a Glass készülékben előállítható ételek és italok köre jelentősen kiszélesedik: darabos levesek, gulyásleves vagy akár pörkölt is készíthető benne és lám, még sonkát is lehet benne főzni, így a Glass géppel és a főzőfejjel gyakorlatilag egy mini konyha áll rendelkezésünkre.

A sonkafőzéshez a sonkát betettem a géptestbe, dobtam mellé pár babérlevelet, szemes borsot, egy hagymát felnegyedelve és egy fej fokhagymát, vízszintesen elfelezve. Felöntöttem vízzel a MAX jelzésig, rátettem a főzőfejet, csatlakoztattam a kábelt a géphez, bedugtam a konnektorba és elindítottam a gépet LOW fokozaton, az időt 60 percre állítottam be. Kigyulladt a kék ledfény a gép tartályának alján és pár perc múlva már rotyogva főtt a sonka J
Egy óra elteltével már vajpuha is volt, a gépet lekapcsoltam és hagytam a sonkát a főzőlében kihűlni, mielőtt a hűtőszekrénybe került volna.

A gép használata egyszerű, ha valami nem lenne tiszta, a géphez kapott használati utasításban utána tudok nézni, vagy kérdezhetek bármikor a géphasználókból és érdeklődőkből verbuválódott Vegital Facebook csoportban, valaki biztosan tudja a választ és pár percen belül meg is szokták válaszolni. Jó kis csapat, jó kis gép, elégedett vagyok!


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.