Szeretjük a cannellonit, mindenfélével megtöltve. Most egy
új fajtát próbáltam ki, amit a Nagyvásárcsarnokban vettem a kedvenc lelőhelyemen, ahol
amúgy komoly választék van tésztákból (a rizs-, és üvegtésztákat is beleértve),
az olajos-, és egyéb magvakról nem is beszélve. Annak ellenére, hogy nem egy
agyonhájpolt márka, korrekt minőségű, jó áron. Zöldspárgával töltöttem és
bechamel mártással sütöttem össze.
Hozzávalók 2 adaghoz:
8 cső cannelloni tészta
8 cső cannelloni tészta
mérettől függően 16-24 szál zöldspárga
a bechamel mártáshoz:
50 gramm vaj + pici a sütőtál kikenéséhez
50 gramm vaj + pici a sütőtál kikenéséhez
1 púpos evőkanál liszt
400 ml tej
frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
50 gramm parmezán
evőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem a tálaláshoz
Minden cannelloni csőbe dugok - mérettől függően - 2-3 darab megtisztított spárgasípot, a
töltött tésztacsöveket kivajazott sütőtálba sorakoztatom. A tésztát nem kell előfőzni, a mártásban puhul majd meg.
Bechamel mártást készítek: felolvasztom egy edényben a
vajat, elkeverem rajta a lisztet és 1 perc után felöntöm tejjel, habverővel
kevergetve addig főzőm, míg kezd besűrűsödni, ha túl sűrű lenne, kis tejjel
hígítok az állagán, a lényeg, hogy csak annyira legyen sűrű, hogy bevonja a
tésztát. Leveszem a tűzről, sózom, bőkezűen borsozom, frissen őrölt
szerecsendiót adok hozzá, majd ráöntöm a sütőtálban várakozó cannellonira.
Reszelek rá parmezánt és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig
sütöm, míg a teteje kezd pirulni. Zöldpetrezselyemmel megszórva, azonnal
tálalom.