Az ötletet pár éve láttam egy gasztroblog-gyűjtőoldalon.
Eredetileg cannellonival készítettem volna, mondjuk bolognai szósszal töltve,
de múlt heti pesti utamon elballagtam a Nagyvásárcsarnokba feltölteni az
olajosmag készleteimet kedvenc lelőhelyemen*, ahol amúgy komoly választék van
tésztákból is, a rizs-, és üvegtésztákat is beleértve. Kellemesen meglepődtem,
hogy a Barilla tészták jobb áron vannak, mint szuperakciós korukban bármelyik
hipermarketben. Vettem is többek között rigatonit, amit kivajazott egyszemélyes
sütőtálkákba állítottam (nyersen), egy szószos flakon segítségével megtöltöttem
a fűszeres paradicsomszószommal (ezzel, vagy ezzel), reszeltem rá parmezánt és 25-30 percre
betoltam a 180 fokos sütőbe. A szósz egy részét a tészta sülés közben beitta,
de a végeredmény annyira ízlett még ÉP-nek is, hogy nem utoljára készült, az
biztos. Amúgy vettem cannellonit is, alkalomadtán megtöltöm bolognai szósszal
és megsütöm tortaformában. Majd mutatom azt is.
Szeretem figyelemmel kísérni a Magosbolt FB oldalát, hogy
időben tudomást szerezzek az akcióikról. Sorban állás és várakozás-mentes vásárlásra
is van lehetőség: a webshopban kiválasztom, mit szeretnék és másnap beballagok
érte a csarnokba, de úgy értesültem, hogy hamarosan házhoz szállítás is lesz.