2016. május 12.

Paradicsomszószos rigatoni


Az ötletet pár éve láttam egy gasztroblog-gyűjtőoldalon. Eredetileg cannellonival készítettem volna, mondjuk bolognai szósszal töltve, de múlt heti pesti utamon elballagtam a Nagyvásárcsarnokba feltölteni az olajosmag készleteimet kedvenc lelőhelyemen*, ahol amúgy komoly választék van tésztákból is, a rizs-, és üvegtésztákat is beleértve. Kellemesen meglepődtem, hogy a Barilla tészták jobb áron vannak, mint szuperakciós korukban bármelyik hipermarketben. Vettem is többek között rigatonit, amit kivajazott egyszemélyes sütőtálkákba állítottam (nyersen), egy szószos flakon segítségével megtöltöttem a fűszeres paradicsomszószommal (ezzel, vagy ezzel), reszeltem rá parmezánt és 25-30 percre betoltam a 180 fokos sütőbe. A szósz egy részét a tészta sülés közben beitta, de a végeredmény annyira ízlett még ÉP-nek is, hogy nem utoljára készült, az biztos. Amúgy vettem cannellonit is, alkalomadtán megtöltöm bolognai szósszal és megsütöm tortaformában. Majd mutatom azt is.

Szeretem figyelemmel kísérni a Magosbolt FB oldalát, hogy időben tudomást szerezzek az akcióikról. Sorban állás és várakozás-mentes vásárlásra is van lehetőség: a webshopban kiválasztom, mit szeretnék és másnap beballagok érte a csarnokba, de úgy értesültem, hogy hamarosan házhoz szállítás is lesz.