A világ legegyszerűbb receptje, még megjegyezni is könnyű,
mert egyenlő mennyiségű tehéntúró, vaj
és liszt van benne. Plusz só, a tetején némi reszelt sajt, vagy magvak. Ennyi.
Ugye, hogy egyszerű?
Hozzávalók 2 tepsihez:
25 dkg tehéntúró
25 dkg tehéntúró
25 dkg vaj
25 dkg liszt
ízlés szerint só
a tetejére reszelt (füstölt) sajt (vagy köménymag, mák,
szezám)
A lisztet tálba teszem, a reszelő nagy lyukú oldalán
belereszelem a fagyos vajat, közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon
össze. Hozzáadom a túrót, megsózom és összeállítom a tésztát,1
cm vastagságúra nyújtom, tetejét felvert tojással megkenem és tetszés
szerint sajttal, köménnyel, szezámmaggal, vagy mákkal megszórom. Derelyevágóval
csíkokra vágom (ha keskenyebb, ropogósabb a végeredmény, ha szélesebb, picit
puhább), sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt
világosra sütöm. Állítólag sokáig eláll...
Vékonyabbra kinyújtva kiflit is szoktam a tésztájából sütni.
Vékonyabbra kinyújtva kiflit is szoktam a tésztájából sütni.