A hűtőnkben tanyázó utolsó darab lillafüredi füstölt pisztráng egymagában hármunknak kevés lett volna, így krémet készítettem belőle és egy
részét uborkába töltöttem, a többi kenyérre kenve végezte. Friss csírákkal
díszítettem, aztán mikor ettük, elfogyott mellé egy egész doboz poréhagyma csíra, meg a kedvencem, a sángó retek is. Ilyenkor tavasszal mindig rám jön a
csíraevés, szuper jól feltölt energiával, pörgök tőle, mint a duracell nyuszi.
Na jó, nem annyira, de tény, hogy jobban bírom a tempót, mint csírák nélkül.
Hozzávalók:
1 lillafüredi füstölt pisztráng
3 keményre főtt tojás
200 g natúr sajtkrém
1 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál tejszínes, reszelt torma
1 kis salottahagyma, aprítva
frissen őrölt bors
fél citrom reszelt héja
ízlés szerint frissen facsart citromlé
1 kígyóuborka
a tálaláshoz friss sángó retek-, és póréhagyma csíra
Akinek macerás a filézés, vehet egyből lillafüredi füstölt
pisztráng filét, azzal már semmi macera szálka ügyileg. Ha egész füstölt
halból készítem, lefejtem a pisztráng bőrét, kifilézem a halat és késes
robotgépben összedolgozom a többi hozzávalóval (kivéve az uborka és a csírák).
Az uborkát darabokra vágom, karalábé vájóval üreget készítek mindegyik darabba, majd csillagvégű habzsákkal bele töltöm a pisztrángkrémet a kivájt üregekbe. Friss csírákkal díszítve tálalom.
Egy másik lillafüredi pisztrángkrémem itt.
Az uborkát darabokra vágom, karalábé vájóval üreget készítek mindegyik darabba, majd csillagvégű habzsákkal bele töltöm a pisztrángkrémet a kivájt üregekbe. Friss csírákkal díszítve tálalom.
Egy másik lillafüredi pisztrángkrémem itt.