Pagodakarfiolból (romanesco brokkoli) készült. Így 2 nappal
Húsvét után kész felüdülés valami húsmentes, tojásmentes és lisztmentes
(gluténmentes) étel, amit lehet enni frissen, de el lehet vinni irodai ebédnek,
vagy tízóraira a suliba.
Hozzávalók:
fél fej pagodakarfiol (romanesco brokkoli)
Hozzávalók:
fél fej pagodakarfiol (romanesco brokkoli)
10 dkg reszelt sajt (nálam cheddar)
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
zöldfűszer ízlés szerint (nálam most majoránna és oregánó)
só és frissen őrölt bors
a tálaláshoz natúr (görög) joghurt, amibe egy gerezd fokhagymát
reszelek
A pagodakarfiolt
megtisztítom és késes robotgépben morzsásra aprítom. A sajtot lereszelem a
reszelő nagy lyukú oldalán, az újhagymát felaprítom, a fokhagymát lereszelem. A
többi hozzávalóval egy tálban jól összeforgatom, majd egy sütőpapírral bélelt
tepsire kanalazok a keverékből kis kupacokat, legalább 4- 5 centit hagyva a
halmocskák között, mert picit szétterülnek, de a sajt megolvad és összetartja
az egészet.180 Celsius-fokra előmelegített sütőben megsütöm. Akkor jó, ha pirosra sül a teteje és az alja
is. Egy fokhagymás joghurt mártogatóssal brutálisan finom!