Az egész család imádja a füstölt lazacos reggelit, amikor
egyszerűen kibontva a szeletelt, füstölt lazacot a csomagolásból, pirítósra
halmozva, citrommal meglocsolva élvezzük, jéghideg száraz pezsgővel kísérve.
Gyakran reggelizünk ilyet hétvégén. Én szívesebben eszem kenhető vagy darabos halkrémnek elkészítve, így néha az én kedvem szerint alakul a reggeli. Mint ma.
Ha pástétomot készítek, 20 dkg füstölt lazacból 6 ember is jóllakik reggelire, vagy akár 8 emberre is elegendő előételnek, házi kenyérre kenve.
Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
Ha pástétomot készítek, 20 dkg füstölt lazacból 6 ember is jóllakik reggelire, vagy akár 8 emberre is elegendő előételnek, házi kenyérre kenve.
Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
20 dkg natúr sajtkrém (ehhez a tömlős ömlesztett sajt is
megteszi)
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál tormakrém
1 kis fej salotta, nagyon apróra vágva
1 kis csokor friss kapor, aprítva
fél citrom reszelt héja és frissen facsart leve
frissen őrölt rózsabors, ízlés szerint
A hozzávalókat késes aprítóban, vagy botmixerrel krémesre
keverem, majd legalább 2 órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Kenyérre
kenve, friss hagymacsírával megpakolva tálalom.