2016. március 23.

Kókusztejes tojáslikőr (eggnog)


Nincs Húsvét, meg Karácsony tojáslikőr nélkül. Van egy jól bevált családi recept, de szeretek új dolgokat is kipróbálni és az alábbi kókusztejes változat jó választás, ha könnyű, ám annál finomabb tojáslikőrre vágyik az ember.

Hozzávalók 1,2 literhez:
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 vaníliarúd magjai
5 dl zsíros tej
4 dl kókusztej
2 dl vodka (vagy brandy, vagy whisky)

A tojások sárgáját elektromos habverővel fehéredésig keverem a cukorral és a vaníliával. A tejet és a kókusztejet egy lábasban forráspontig melegítem, a meleg tej felét hozzáöntöm a kikevert tojássárgájához, elkeverem. Visszaöntöm a lábasba, és állandó keverés mellett kb. 4-5 percig főzöm, de nem forralom, különben kicsapódik a tojás. Leveszem a tűzről, hozzáadom az alkoholt és alaposan behűtöm. Csinos üvegekbe töltöm. Ami nem fér bele, megiszom -:)

Zsófi receptje alapján.