2016. március 26.

Céklával pácolt tojás


Ha a tojások színezése a cél, a legegyszerűbb leküldeni 1-2 céklát a gyümölcscentrifugán és a friss céklalében tartani a tojásokat 1-2 napig a hűtőben, de sokkal finomabb az alábbi pácolt verzió:

Hozzávalók:
fél kg cékla megfőzve, szeletekre, vagy kis kockákra vágva
6-8 db tisztított főtt tojás
1/2 l víz
2 dl almaecet
10 dkg cukor
25 g só
1 evőkanál köménymag
1 torma meghámozva, hosszában centi vastag hasábokra vágva, vagy 1 evőkanál tormakrém


A céklát és a tojásokat olyan edénybe teszem, amit légmentesen le tudok zárni. A páclé hozzávalóit összeforralom, amíg a cukor és só felolvad, majd még forrón a céklás tojásokra öntöm és lefedem, ha kihűlt, 3-4 napra hűtőbe teszem. Sonka mellé kínálom friss csírákkal.

Nincsenek megjegyzések: