Ha a tojások színezése a cél, a legegyszerűbb leküldeni 1-2
céklát a gyümölcscentrifugán és a friss céklalében tartani a tojásokat 1-2
napig a hűtőben, de sokkal finomabb az alábbi pácolt verzió:
Hozzávalók:
fél kg cékla megfőzve, szeletekre, vagy kis kockákra vágva
6-8 db tisztított főtt tojás (fürj tojás is lehet)
1/2 l víz
2 dl almaecet
10 dkg cukor (vagy eritrit)
25 g só
1 evőkanál köménymag
1 torma meghámozva, hosszában centi vastag hasábokra vágva,
vagy 1 evőkanál tormakrém
A céklát és a tojásokat olyan edénybe teszem, amit
légmentesen le tudok zárni. A páclé hozzávalóit összeforralom, amíg a cukor és só
felolvad, majd még forrón a céklás tojásokra öntöm és lefedem, ha kihűlt, 3-4
napra hűtőbe teszem. Sonka mellé kínálom friss csírákkal.